[Zaterdag 4 juli]

De 104e
De Ronde van Vlaanderen

Door de Corona-uitbaak werd de 29ste editie van Vlaanderens Mooiste voor wielertoeristen dit voorjaar helaas geannuleerd of toch minstens uitgesteld. Daarom organiseert het Stanley Cycling Team onze eigen Ronde van Vlaanderen! Op zaterdag 4 juli zullen Kurt, Jeroen De Cock, Bart, Jens, Pieter Vincent, Steven, Ibis, Joris, Mathias Debacquer en Dirk de Ronde-versie van de profs in 2019 rijden: dus mét de Muur én 2x de Paterberg en 3x de Oude Kwaremont!

De gpx track kan je via Routeyou downloaden via deze link. Vanuit Oosterzele rijden we richting Berlare en komen daar op het parcours. We vertrekken om 06u00 op het Dorp van Oosterzele en verwachten omstreeks 08u30 op het Romeins Plein te Velzeke te zijn. Alle supporters zijn daar welkom om van de unieke Ronde-sfeer te proeven en zelf het parcours te ontdekken. Nadien slaan de ouders van Bart hun kamp op op het Kwaremont Plein. We passeren daar immers 3x, de eerste passage wordt omstreeks 10u00 verwacht. Allen welkom!

De Ronde van Vlaanderen, dat is bonken op ruwe kasseien, vechten tegen regen en wind, trekken en sleuren op nijdige hellingen. Dat is spektakel, drama’s, vreugde, ontgoocheling en alle mogelijke tegenslagen. Dat is ook half Vlaanderen op straat maar boven alles is de Ronde van Vlaanderen een lange erelijst van beroemde namen.

Fred De Bruyne

Categorieloos -