Welkom op de webstek van het Stanley Cycling Team. Deze ploeg is een Oosterzeelse sportvereniging, actief in de wielersport op de weg en in het veld en in de triatlon. Het team is ontsproten uit de fundamenten van enkele scouten van Scouts Windeke en kende een steile opgang sinds 2005. Dankzij de gedreven steun van Stanley Security, voorheen Etac Gent, kan het nu organisatorisch en publicitair zijn stempel drukken op het vrije tijdswielrennen in de streek, getuige daarvan : deze website. Al uw vragen en suggesties over de vorm kan u richten aan onze webmeester. Voor alle tips en updates over de inhoud kan u terecht bij info@stanleycyclingteam.be.

Gegevens

Voorzitter: Bart De Gusseme

Secretaris: Jens Van Driessche

Penningmeester: Ruben De Gusseme

Stamnummer: 72009014 (Wielerbond Vlaanderen)

Rekeningnummer: BE14 7506 6464 6283 (AXA)

Kader Kris & Lieve bewerkt

Geschiedenis

Gebeten door de wielermicrobe kochten Jens en Pieter C in 2003 een tweedehands koersfiets bij de lokale wielergod Stephan. In hun voetsporen volgden Bart en Karel en ontdekten Kobe en Brecht dat er thuis nog een racemachine op stal stond. Waar er sport is, moet er getraind worden en dat deden deze pioniers het liefst in de Vlaamse Ardennen. Op de fiets ontdekten ze de beroemde kasseistroken en legendarische hellingen. Het logische gevolg bleef niet uit :

Op 3 april 2004 trokken deze gekken -zoals men in jeugdclub Pallieter beweerde- hun stoute klikschoenen aan en trokken naar Brugge voor de start van De Ronde van Vlaanderen. De wekenlange voorbereiding loonde en de helden haalden de streep in Meerbeke, gesteund door hun supporters van het eerste uur : Frank, Hans, Noenie, Tim en Joke. A legend was born !

Eind 2004 kwam het team in contact met Carlos en Wauter Muys van Etac Gent. Deze wielerfans met het hart op de juiste plaats en de renners sloegen de handen in elkaar en ontwierpen een heuse wieleruitrusting. Eind maart 2005 was het eindelijk zover en werd het Etac Cycling Team boven de doopvond gehouden. Op de ploegvoorstelling in een vol gelopen Pallieter werd de outfit voorgesteld met als hoofdsponsor Etac en de shirtsponsors Scouts Sint-Kristoffel Scheldewindeke en Jeugdclub Pallieter. Het team werd bovendien uitgebreid met Lode, Joris, Ruben en Pieter en de omkadering kreeg vorm met een volledige staf. De uitbouw van het team betekende een ware impuls. Op 2 april volgde een nieuwe hoogdag met Vlaanderens Mooiste en ditmaal werd de lijn doorgetrokken over een volledig seizoen. Jens en Hans doken bovendien het veld in met de mountainbike.

Deze uitgebreide reeks sportieve exploten lieten ook anderen niet onbetuigd. Het team mocht tal van nieuwe renners verwelkomen in hun midden. Mathias en Steven werden warm onthaald en vervoegden ons bij de trainingen. Onder impuls van de laatste twee sportievelingen breidde het team zijn activiteiten zelfs uit naar de triatlonwereld.

Dit alles was niet mogelijk zonder alle helpende handen. Mensen die houden van de koers, die om het zuivere wielrennen geven, die plezier hebben in deze sport. Speciale dank gaat uit naar Carlos en Wauter van Stanley Security, voorheen Etac Gent, Ruben van RDG Sanitair & CV, Niko en Evi van Ginstberg en Eveline van Optiek Eveline. We willen ook onze dank betuigen aan Kris die ons in café Salamander een gezellig clublokaal aanbiedt. De renners houden eraan om hun volgwagens en mecaniciens te bedanken voor hun belangeloze inzet. Tenslotte willen we al onze supporters bedanken die ons vergezelden naar de starten, ons langs de parcoursen toejuichten en onze vreugde deelden aan de aankomsten.

Anno 2020 is het Stanley Cycling Team een fiere ploeg, actief op verschillende terreinen en gesteund door een enthousiaste supportersclub.

We ride together, we die together. Stanley for life !