Beste leden,

Graag informeren we jullie over de versoepeling van de Coronamaatregelen voor buitensporten. Vanaf deze week (ma 18/05) worden regelmatige trainingen in de buitenlucht die geen fysieke contacten impliceren, steeds in de aanwezigheid van een wegkapitein, initiator of trainer, én met het respect van een afstand van 1,5 meter tussen elke persoon, opnieuw toegestaan.

Concreet betekent dit dat het heropstarten van het rijden in groep als recreatieve wielerclub opnieuw mogelijk gemaakt is. Voor recreatieve fietstochten, mag de groep bestaan uit maximaal 20 leden, maar Cycling Vlaanderen raadt aan om toch in iets kleinere groepen opnieuw de weg op te gaan. Op die manier kan je de veiligheid beter garanderen. De social distance van 1,5 meter zijdelings en voor/achter dient behouden te blijven en andere weggebruikers mogen niet gehinderd worden.

Wanneer uw voorzitter meerijdt, zal ik de taak nemen als verantwoordelijke voor de groep. Ben ik er niet bij, wees jullie ervan bewust dat te allen tijde iemand dient aangewezen te worden die de verantwoordelijkheid over de groep draagt. Duidt die op voorhand aan zodat je dat kunt beantwoorden indien je hierover vragen zou krijgen onderweg. Voor iedereen hieronder nog eens de voornaamste principes:

Alle info vanuit Cycling Vlaanderen:

https://mcusercontent.com/37ce2b11f08e38759280d10e6/files/61400d11-a511-4172-b53e-367cca24411d/HEROPSTART_CLUBACTIVITEITEN_INFOSHEETS.pdf

Veel succes en hou het veilig!

Uw bestuur

Categorieloos -