Vogezen-Alpen

13 augustus

Michiel

Een top vakantie achter de rug! Met trots overal Etac naar boven gebracht: de top van Le Grand Ballon (echt flandrien weerke daar in de pispot van Frankrijk), de Col de la Croix de Fer (schitterende klim), Alpe d’Huez (veel fietsers, kort en krachtig, wel mijn ontbijt bijna tegengekomen) en de Col de la Bérarde (schone afsluiter). Dit allemaal in het gezelschap van ’t vrouwke en twee schoonbroers.

Nadien nog ééntje om mij te amuseren: een dagske gaan downhillen. Ook ne keer naar top van de Pic Blanc gegaan met de lift, juist sneeuw gevallen voorbije nacht, zeer bizar zo in de zomer…

Vive le vélo, zou’k zo zeggen!

Raid des Hautes Fagnes

13 juni

Michiel

Rit met lange beklimmingen! Na een hele dag regenen zaterdag, zondag toch nog de hele dag de zon gezien, zodus parcours grotendeels droog, 67 km op den teller.
Het parcours was wel wa afzien , maar als ge dan over finisch rijd is de voldoening toch zo groot! Ik ben al bij al tevreden over resultaat. Op naar de volgende uitdaging!

Insc.: 649, Part.: 563, Classés: 488

Pos Nr Nom Age IOC Equipe Perf. Tkm Moy. Rang Nom
224. 1979 DE ROUCK Michiel 29 BEL ETAC CYCLING TEAM 05:12:36 4:49 12.48 60 ELI

Ardennes Trophy

24 mei

Michiel

Ronde van Vlaanderen

3 april

Bart

De Ronde van Vlaanderen anno 2010 was er eentje om in te lijsten: een hertekend parcours (262 km, 15 hellingen, 20 km kasseien) én echt flandrienweer maakten er een onvergetelijke dag van. Acht Etac-renners kwamen om 7u aan de start in Brugge: Ibis, Steven, Bart, Joris, Giovanni, Jens, Brecht en Egbert. De laatste drie hadden er toen al 60 km opzitten want zij waren met de fiets naar de Grote Markt gekomen. Na een droge passage langs de zee kwamen de regenwolken binnendrijven en stak een venijnige tegenwind op. De regenvestjes dienden boven gehaald te worden en zo ging het richting Desselgem, het Dorp van de Ronde. Na een stevige bevoorrading werd het menens want de kasseien van Wannegem-Lede dienden zich aan. Gelukkig gingen de hemelsluizen even dicht en konden de eerste kinderkopjes en hellingen droog worden overwonnen. Op de top van de Kluisberg volgde een warm onthaal van alle supporters en de trouwe volgers Kobe, Ruben, Eveline, Wim en Joke. Na de groepsfoto trokken we de volle finale in met het drieluik Oude Kwaremont, Paterberg en Koppenberg. Op de Eikenberg volgde een nieuwe douche en zo bleef het tot aan de streep in Meerbeke. Door het modderpad van de Molenberg, langs de natte Haaghoek, in de hagel op Tenbosse en over de legendarische Muur. Als ware mijnwerkers bolden de Etac-renners moe maar voldaan over de streep na 262 km hard labeur. Jens, Egbert en Brecht reden van Meerbeke dan nog terug richting Windeke om uiteindelijk af te klokken op 350 km.

In het veld reed Michiel ondertussen de 75 km met de MTB in dezelfde weersomstandigheden. Sam en zijn vader legden de 75 km op de weg af.