2005 was een fantastisch koersjaar voor onze Belgische ploegen. Na een fantastisch voorjaar met de legendarische dubbel van Boonen op kop, ontbolsterde ook Van Huffel als klimmer in de Giro. Na de overwinningen van Mc Ewen in De Tour lieten onze jongens opnieuw van zich horen in het najaar. Kers op de taart werd de fantastische zege van Tommeke op het WK in Madrid. Bovendien wonnen Mathew en Iljo hun zesdaagse van Gent en crosst Nys in het veld van de ene naar de andere overwinning.

In hun wiel kende ook een Windeekse koersploeg een steile opgang : het Etac-Scouts Windeke-Pallieter Cycling Team. Ook voor hen betekende 2005 de definitieve doorbraak :

In februari won Jens de veldrit te Merelbeke in helse winterse omstandigheden. Brecht werd tweede en de andere renners haalden dichte ereplaatsen. In maart konden we onze lang verwacht rennersoutfit ontvangen. Na een geslaagde ploegvoorstelling in de Pallieter konden we de laatste trainingen voor de Ronde aanvangen in officiële Etac uitrusting. Op 2 april beleefden we onze gloriedag. Het merendeel van onze renners slaagden erin de loodzware Ronde van Vlaanderen uit te rijden na 285 km hard labeur met 22 km bonken over knoestige kasseien en 18 moordende hellingen. In hun spoor volgden verzorgers, mecaniciens en supporters van de Scouts en de Pallieter. Iedereen gehuld in de Etac kleuren uiteraard! Een week later juichten we Tom Boonen naar de overwinning in Parijs-Roubaix.

Als extraatje voor het ingaan van de examens reed Jens de regiotour Vlaamse Ardennen. Het 130 km lange mountainbikeparcours liep langs modderige wegeltjes en stenige paadjes en enige hellingen waaronder De Muur en onze vriend De Berendries. Niks was echter te veel voor deze Etac-renner die alweer een prachtige prestatie op zijn palmares mag schrijven.

Tijdens de zomer ging de riem er af. Op de talrijke festivals die we bezochten hielden we onze naam echter hoog en lieten onze outfit opmerken tot in alle uithoeken van ons landje. Bovendien hadden de oudste scouts als kampthema ‘De Ronde van de Verjinners’. De Etac kleuren werden dus bekend tot in de Ardennen én Portugal. In augustus trokken Jens en zijn Veerle op fietsvakantie door Europa. Ze trokken door België, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Lichtenstein en bereikten na 1800 km en 3 zware cols het prachtige Toscane!
Bij het aanvatten van het najaar namen we ons voor om na de winter nog sterker voor de dag te komen. Van uitbollen was dus geen sprake want we trainen nu harder dan ooit. Naast lange fietstochten op zondag houden we ook looptrainingen.
Ondertussen bezochten we de veldritten in Kalmthout, op de Koppenberg en Gavere-Asper. Ook de veldritwereld leerde dus onze kleuren kennen. Bovendien schreeuwden we Iljo naar de overwinning in de zesdaagse van Gent. Vele Oosterzelenaren die ook de weg naar het Kuipke gevonden hadden, bewonderden onze truitjes.

Als laatste grootste wapenfeit reden Jens en Hans op 12 november de mountainbiketocht De Concink van De Muur, die bekend staat als één van de lastigste maar ook als één van de mooiste, want men rijdt immers door de mooie natuur van Geraardsbergen en omstreken. De regen veranderde de nacht voordien het parcours in een loodzwaar modderbad. Onze moedige renners vervolledigden de tocht van 50 km langs de Muur en de off-road beklimming van de Bosberg.

Deze uitgebreide reeks sportieve exploten lieten ook anderen niet onbetuigd. Gedurende het jaar mochten we nieuwe renners verwelkomen in het team. Joris, Giovanni, Mattias, Wim en Steven werden warm onthaald en vervoegden ons bij de trainingen. Het nieuwe uitgebreide team zit boordevol ambitie voor het nieuwe seizoen. Vele renners zijn nu van de examenlast verlost en er gaan stemmen op om ook eens de beproevingen van de Luik-Bastenaken-Luik (mei) en de Hel van het Noorden (juni) voor amateurs te ondergaan. Concreet kunnen we nu al uitkijken naar 12 maart (veldrit Merelbeke) en 1 april (Ronde van Vlaanderen). Bovendien start Steven op 19 juni in de kwarttriathlon van Brugge. Die bestaat uit 1 km zwemmen, 45 km fietsen en 10 km lopen. Hopelijk kunnen we hem dan van een Etac-broekje voorzien want we hebben ook plannen om onze kleding uit te breiden.

Uiteraard zou zo een fantastisch jaar als 2005 niet mogelijk geweest zijn zonder de steun van onze volgers en onze supporters, de steun van Carlos en Wauter van Etac Gent en het bestuur van onze jeugdclub, de Pallieter. Wij willen hen dan ook hartelijk danken voor jullie vertrouwen in ons. Onze outfit is iets waar we lang van droomden en betekende een echte stap vooruit voor ons ploegje. We mogen er terecht apetrots op zijn!