[Zaterdag 6 april]

De 103e
De Ronde van Vlaanderen

15 JAAR ETAC-STANLEY CYCLING TEAM

website

Op zaterdag 6 april zal het Stanley Cycling Team aan de start verschijnen van de 28ste editie van Vlaanderens Mooiste voor wielertoeristen! Wouter, Dirk en Peter gaan de uitdaging van de complete Ronde aan. Het vernieuwde parcours van 229 km zal hen 3 kasseistroken en 16 nijdige hellingen voorschotelen, goed voor 2160 hoogtemeters en 10 km dokkeren.

Ter ere van onze vijftiende verjaardag gaan Jens en Bart nog een stapje verder. Zij vertrekken in alle vroegte thuis per fiets richting Oudenaarde, het kloppende hart van de Ronde. Pieter Vincent kijkt nog om hen te vervoegen (een beetje groepsdruk mag dus nog 😉 ).

De Stanley helden zullen eerst de lus van 174 km rijden met alle befaamde hellingen, incl. de Muur. Nadien doen ze nog de lus van 139 km aan om net als de profs de finale 2x te rijden… maar dan met bijna alle hellingen dubbel en een pak hoogtemeters extra! Alle cijfers op een rijtje:

350 km
35 hellingen (als Parike berg meetelt, en dat mag!)
3500 hoogtemeters
25 km kasseien
#doubletrouble

Ook Steven, Ibis en Mathias zullen de lus van de 174 km rijden. We zullen dus al zeker met 9 leden deze Ronde samen beleven en in onze nieuwe Stanley kleuren ons 15e jubileum vieren. Na een lange dag van hard labeur zal de beklimming van de Oude Kwaremont en de Paterberg de ultieme apotheose vormen in Oudenaarde.

Alle supporters zullen meer dan welkom zijn om hen op deze zware tocht te steunen. Tussen 12:30 en 13:30 wordt de tweede passage van Jens en Bart over de stenen van de Paddestraat verwacht. Dit is pas na 225 km dus sterk afhankelijk van weer en pech, maar hun vorderingen zullen te volgen zijn via onze Facebook pagina.

Vanaf Velzeke begint de finale en duiken ze de bergzone in. Wil je hen volgen, de unieke Ronde-sfeer proeven en zelf het parcours ontdekken, dan kan je alle details via de links hieronder vinden:

Parcours (229 km)  parcours van de 174 km  parcours van 139 km

Veel succes iedereen, de Vlaamse Ardennen zullen marine blauw en geel kleuren!

De Ronde van Vlaanderen, dat is bonken op ruwe kasseien, vechten tegen regen en wind, trekken en sleuren op nijdige hellingen. Dat is spektakel, drama’s, vreugde, ontgoocheling en alle mogelijke tegenslagen. Dat is ook half Vlaanderen op straat maar boven alles is de Ronde van Vlaanderen een lange erelijst van beroemde namen.

Fred De Bruyne