[Vrijdag 3 april]

De 104e
De Ronde van Vlaanderen

website

Op vrijdag 3 april zal het Stanley Cycling Team aan de start verschijnen van de 29ste editie van Vlaanderens Mooiste voor wielertoeristen! Wouter, Bart, Jens, Pieter Vincent, Ibis en Peter gaan de uitdaging van de complete Ronde aan. We zullen het volledige parcours van de profs volgen, dus met 2x de Paterberg en 3x de Oude Kwaremont!

Ook Joris en ??? zullen een deel van het Ronde parcours rijden. We zullen dus al zeker met 7 leden deze Ronde samen beleven. Na een lange dag van hard labeur zal de tweede beklimming van de Paterberg de ultieme apotheose vormen in Oudenaarde.

Alle supporters zullen meer dan welkom zijn om hen op deze zware tocht te steunen. Tussen ??? en ??? wordt de doortocht over de stenen van de Paddestraat verwacht. Dit is pas na ??? km dus sterk afhankelijk van weer en pech, maar hun vorderingen zullen te volgen zijn via onze Facebook pagina.

Vanaf Velzeke begint de finale en duiken ze de bergzone in. Wil je hen volgen, de unieke Ronde-sfeer proeven en zelf het parcours ontdekken, dan kan je alle details via de links hieronder vinden:

Parcours (229 km)  parcours van de 174 km  parcours van 139 km

Veel succes iedereen, de Vlaamse Ardennen zullen marine blauw en geel kleuren!

De Ronde van Vlaanderen, dat is bonken op ruwe kasseien, vechten tegen regen en wind, trekken en sleuren op nijdige hellingen. Dat is spektakel, drama’s, vreugde, ontgoocheling en alle mogelijke tegenslagen. Dat is ook half Vlaanderen op straat maar boven alles is de Ronde van Vlaanderen een lange erelijst van beroemde namen.

Fred De Bruyne